Nieuws

Verslag van Mijntje Donners Olympische spelen '04 (Deel 3)

Zondag 22 augustus 2004
Om 9.30 uur ontbijt. Daarna loslopen en behandelen.
Video kijken van Australië. Verder gewoon de normale dingen gedaan op een wedstrijd dag.
Wedstrijd tegen Australië was hard. We hebben 3 gele kaarten gehad. Maar wel gewonnen met 1-0. Australië ligt eruit. Geen halve finales voor hen. Dat is hard aangekomen. Tranen!

Terug in het dorp hebben we gegeten en Mas haar 150ste interland gevierd.
Natuurlijk ook napraten over de wedstrijd.

Maandag 23 augustus 2004
Vandaag weer lekker rusten. Morgen de halve finale tegen Argentinië.
We zijn niet gaan trainen. Beetje loslopen, eten, veel rusten en masseren.
Gisteren was het een zware wedstrijd maar het gaat nu wel redelijk goed.

Dinsdag 24 augustus 2004
Vandaag de halve finales. We hebben onze gebruikelijke voorbereiding. Loslopen, ontbijt, video, rust weer video, eten, en nogmaals eten.

We spelen de 1e helft bagger. We lijken wel angstig. Komen ook 1-0 achter. MARC is boos in de rust en terecht. In de 2e helft gaan we met 4 spitsen spelen en achter een op een.
Dan moeten we wel druk zetten. Het gaat goed en scoren 1-1, en snel daarna 2-1. Volhouden en doorgaan. 3 Minuten voor tijd gaat het mis. We krijgen een onterechte corner tegen en die gaat er ook nog veel te hoog in. De scheidsrechter geeft een goal. We zijn woedend.

Verlenging.
De scheidsrechter is echt de weg kwijt en durft niet meer te fluiten. Ze vergeet corners te geven.

Strafballen.
Er is niet gescoord in de verlening dus strafballen. We hebben dit heel veel getraind. 2 jaar geleden verloren we in de finale van de wereldkampioenschappen op strafballen van Argentinië.
Sindsdien hebben we er veel over gesproken en veel op getraind. De strafballen nemers zijn bekend en ook de volgorde en hoek is bekend.

Argentinië begint en scoort. Zuiver in gepusht.
Janneke scoort ook En dan mist Rognoni voor Argentinië.Vervolgens scoren we allemaal. Lieve neemt de vierde. Hij gaat erin.
Argentinië moet scoren…..Clarinda stopt. We zijn door.
De ontlading is enorm. We zijn zo blij. Ook het publiek is door het dolle.

Terug in het dorp raken we niet uitgepraat. Iedereen is hyper.
We horen later dat Duitsland door is in de andere halve finale. Ze winnen ook op strafballen van China.

Woensdag 25 augustus 2004
Rust is het vandaag. We draaien hetzelfde programma als normaal maar iedereen is moe. Niet iedereen heeft goed geslapen.
Massage was lekker, veel rekken en losmaken.