Interview
Nieuws

Verslag van Mijntje Donners Olympische spelen '04 (Deel 2)

Zaterdag 15 augustus 2004
Om 5.00 uur gaat de wekker en een half uur later zitten we in de eetzaal aan het ontbijt. Na het ontbijt gaan we loslopen. En daarna hebben we 20 minuten vrij. Spullen voor de wedstrijd vast inpakken. Om 6.54 vertrekt de bus. Om 7.50 uur inlopen en om 8.30 uur begint de wedstrijd. Nederland – Zuid Afrika.
In eerste instantie is het allemaal wat onwennig, er is veel spanning in de ploeg. We komen 1-0 voor uit een corner variant. Maar binnen 30 seconden staat het alweer 1-1. Zuid Afrika scoort een tip-inn. Maar kort daarna komen we toch op een 2-1 voorsprong. Nu gaat het lekker. We spelen goed en zijn een stuk beter. Ook gaat het scoren goed. Met de rust staat het al 5-1.

Na rust komen we op 6-1 en Zuid Afrika maakt nog 6-2 maar dat maakt niet zo veel meer uit. De eerste 3 punten zijn binnen. Opgelucht….we zijn goed begonnen.
Toch zijn we niet helemaal tevreden. Wel over het resultaat maar niet over het spel. Terug in het dorp gaan we lunchen en naar de massage. S middags rust op de kamer en daarna zijn we even vrij.
We kijken de wedstrijd Australië – Duitsland op tv.
Duitsland wint verrassend met 2-1
Dames estafette ploeg zwemmen wint brons (goed gedaan)

Om 22.00 uur is iedereen terug in het appartement. Nog even een stukje schrijven en wat lezen. Ben best moe en ik heb zware benen. Even goed uitrusten voor maandag.

Zondag 16 augustus 2004
Om 7.00, 8.00 en 9.00 uur word ik wakker. Uiteindelijk ga ik er maar uit. Ik heb wat last van mijn nek. Verkeerd gelegen denk ik. Om 10.00 uur gaan we ontbijten en om 11.00 uur hebben we video. Voor dat we video gaan kijken kan ik nog behandeld worden aan mijn nek. Het verlicht iets maar niet veel.
Om 13.00 uur gaan we trainen. We doen alleen wat corners en lopen wat uit. Terug in het dorp lunchen we en daarna hebben we een uur rust. Na de rust is er weer een videosessie.
Alleen corners bekijken. Met name naar de keeper. Hoe reageert ze bij verschillende corners. S middags weer behandeld. Nu gaat het beter. Hockey op tv gekeken en Inge de Bruin (110m vlinder) Ze wordt 3e, weer een medaille.
S avonds kijken we de wedstrijd van de heren. Ze winnen met 3-1 van India.
Het is nu bijna 22.30 uur bijna bedtijd. Morgen wacht Korea.

Maandag 16 augustus 2004
Hele dag zitten wachten op Korea. Video gekeken, losgelopen, gegeten, nog meer video en rust gehad, behandelt en toen….eindelijk Korea

We komen met 1-0 achter. Korea verdedigt stug maar we krijgen toch een aantal schotkansen. Uit de rebound maken we 1-1 en vlak voor rust zelfs 2-1.
In de 2e helft wordt er gescoord uit een cornervariant 3-1. Met nog 24 minuten te gaan krijgt Korea een strafbal. Gelukkig stopt Clarinda de bal. Maar tien minuten later is het toch raak 3-2. Het kan nu nog spannend worden. Maar we spelen de wedstrijd netjes uit. Goede zaken gedaan vandaag.

Terug in het dorp gevierd bij Mc Donalds. Dubbele cheeseburger met friet!

Dinsdag 17 augustus 2004
Om 8.30 uur. Best vroeg maar morgen spelen we al om 10.30 uur. Dus we moeten weer wennen.
Ontbijt en loslopen op de atletiekbaan.
S middags is het een relaxt programma, masseren, behandelen, mailen, video kijken. Diner en weer video kijken van de corners dit keer.
S Avonds kijken we de heren wedstrijd. Nederland – Nieuw Zeeland. Ze winnen met 4-3. Komen goed weg.
Rond 22.30 uur slapen.

Woensdag 18 augustus 2004
Om 7 uur op, ontbijten, loslopen en klaar maken voor de wedstrijd tegen Duitsland. Als we vandaag winnen kunnen we de halve finale bijna niet meer missen.
Het gaat goed en al snel staat het 1-0 uit een corner. Ook scoren we een goal uit een vrije slag. Met de rust is het al 4-0. De wedstrijd is gespeeld. Duitsland scoort nog 4-1 maar daar blijft het bij.
Na de wedstrijd hebben we even wat meer tijd om met ouders, vriendjes en supporters te kletsen.
Dan terug naar het dorp. Lekker relaxen, lunchen, masseren. Morgen en overmorgen zijn we vrij. Geen wedstrijden.

Donderdag 19 augustus 2004
Om 11.00 uur gaan we naar het volleybal. Nederland speelt tegen Brazilië. Zij zijn de favoriet op dit toernooi. Het is superleuk en Nederland doet het goed. Toch wint Brazilië met 3-1

We hebben de middag vrij en gaan met een paar meiden naar het strand. S Avonds gaan in de stad eten met onze ouders. Natuurlijk eten we in Plaka (wijk in Athene met veel restaurants) Rond 23.30 zijn we weer terug.

Vrijdag 20 augustus 2004
We hebben de hele dag vrij gekregen. Mijn ouders en mijn vriend komen naar het Olympisch dorp. Ze hebben een dagpas gekregen en ik kan ze rondleiden.
We lopen het hele dorp langs, Internationale zone waar de winkels zijn, ons appartement, naar het resedence center waar de bioscoop is, de speelhal, internet, massages. Ook naar het zwembad waar we even gaan zwemmen. De fitness zaal die vol zit met atleten die aan het trainen zijn. De atletiek baan en terug langs het huis van Cuba. Aan het appartement van Cuba hangt een zeer groot spandoek van Fidel Castro. (Zo groot als een flat van 4 hoog) Best indrukwekkend.
Nog even geluncht en daarna naar de stad vertrokken. Nog even wat gedronken en daarna gaan mijn vriend en ik naar het atletiek stadion.

Eindelijk zie ik de Olympische vlam. Het is er druk maar er zijn ook veel stadions bij elkaar. Zo is hier het zwemmen, baanwielrennen, tennis, turnen en atletiek. Het is supermooi.

We kijken even naar het zwemmen op een groot scherm en daarna gaan we het Olympisch Stadion in.
Er zijn meer mensen van mijn team aan het kijken. We zitten met alle atleten bij elkaar in het vak. We hebben ook speciale atletenkaarten, geldig met accreditatie.
Om 22.00 uur gaan we weer richting dorp.

Zaterdag 21 augustus 2004
Vandaag begint de voorbereiding op Australië weer. En natuurlijk op de halve finale. Want we hebben ons niet alleen geplaatst maar we zijn ook eerste in de poule geworden.

We hebben getraind, corners gedaan, wat positiespel en strafballen. Na de training lunch en rust. Nederlandse hockey heren weer op tv gezien. Ze winnen en spelen weer beter.